Îngrijirea tenului cu fructe de pădure

Fructele de pădure au numeroase efecte pozitive asupra organismului nostru: sunt o sursă excelentă de antioxidanţi, conţin foarte multe vitamine şi minerale şi nu în ultimul rând sunt şi o sursă importantă de lichide.

Puţină lume ştie însă că, din fructele de pădure se poate prepara şi o excelentă mască facială. Căpşunele au efect hidratant şi revigorant în timp ce zmeura ajută la netezirea ridurilor. Iată cum funcţionează:

Pentru revigorarea tenului - masca din căpşuni

Aproximativ un pumn de căpşuni se mărunţeşte bine cu furculiţa după care se amestecă cu jumătate de pahar de iaurt natural şi o lingură de miere. Se aplică masca pe tenul bine curăţat, se lasă pe faţă 20-30 de minute după care se clăteşte cu apă călduţă. Tenul nostru va fi complet revigorat!

 

Zmeura împotriva ridurilor

Cu furculiţa se mărunţesc bine aproximativ doi pumni de zmeură, după care se amestecă cu o lingură de miere, 2 gălbenuşuri şi 3 linguri de făină de migdale. Masca se aplică pe tenul dinainte curăţat, pe gât sau chiar şi pe decolteu iar după 20-30 de minute se clăteşte cu apă călduţă. Pielea noastră netedă ne va mulţumi pentru această îngrijire! ;)
1