« Înapoi la pagina precedentă

Păr Bosc Kobak

Cod: 11202


Pieliţa este verde-gălbuie, acoperită complet cu o rugină brun-roşiatică. Pulpa este alb-gălbuie, foarte fină, untoasă, pronunţat suculentă, dulce şi potrivit de aromată, fiind de calitate superioară pentru masă. Este ideal pentru consum proaspăt, prepararea deserturilor. Are productivitate mare. Este un soi viguros. Se poate depozita pe termen lung. Polenizator: Williams, Favorita lui Clapp, Hardenpont.
 


Preț: 26 lei

  
Perioadă de plantare: februarie-aprilie / octombrie-decembrie


  
Perioadă de coacere:
sept - sept
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează. 
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa pământului. 
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit. 
  • Părul preferă sol fertil, este rezistent la secetă, distanţa minimă de plantare: 2,5-3 m.
  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, în perioada februarie-martie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Nou

    Păr Tongre

    Cod: 11215
    Fructele au mărime medie, de aprox. 160-200 g. Pulpa este de culoare alb-gălbuie. La mijlocul lunii septembrie se pot recolta fructele zemoase având un gust condimentat. Polenizatori: Favorita lui Clapp...
  • Păr Favorita lui Clapp

    Cod: 11205
    Este un soi cu fructe mari, de culoare galbenă, pe partea cu soare puţin roşiatică. Pulpa este zemoasă, cu gust dulce, plăcut. Se recomandă în primul rând pentru consum proaspăt, dar în hale...
  • Păr Williams roşu

    Cod: 11211
    Perioada de coacere este cu 5-10 zile înaintea lui Williams. La coacere deplină coaja are culoare roşiatică. Pomul este mediu viguros, fructele sunt zemoase, dulci. Se recomandă în primul rând...
1