Preparate delicioase şi rapide din căpşuni

Căpşunele sunt printre cele mai delicioase fructe de primăvară, se consumă proaspete sau prelucrate în diferite feluri. Noi vă prezentăm două reţete gustoase şi rapide din acest fruct deosebit :  

Desert cu căpșuni și cremă de brânză:

Ingrediente:

500 g căpșuni

150 ml smântână pentru frișcă

150 g cremă de brânză

8 linguri rase zahăr pudră, esență de vanilie

Mod de preparare:

Pregătim 4 pahare sau cupe de sticlă.

Jumătate din căpșuni împreună cu două linguri de zahăr pudră le punem în blender și le facem pastă. Amestecul obținut se toarnă în cupele pregătite.

Smântâna pentru frișcă o batem după care adăugăm crema de brânză, 4 linguri de zahăr pudră, esența de vanilie și amestecăm bine până se omogenizează după care o adăugăm peste pasta de căpșuni.

Căpșunile rămase le tăiem bucăți și le amestecăm cu două linguri de zahăr după care le așezăm peste crema de brânză.

                       

Milkshake de căpşuni:

Ingrediente:

6-8 buc. căpşuni coapte - în funcţie de mărime

250 ml iaurt sau lapte

2 linguriţe de miere

Mod de preparare:

1. Tăiaţi căpşunii în bucăţi. Turnaţi iaurtul sau laptele în blender, impreună cu bucaţile de căpşuni şi mierea, amestecaţi până se omogenizează bine.

2. Turnaţi într-un pahar înalt. Gata!

Dacă doriţi o consistenţă mai cremoasă, folosiţi iaurt gras în locul laptelui

                    


0