Lalelele - minunățiile primăverii, care se plantează toamna

Atunci când avem o grădină, visăm cu ochii deschiși. Ne dorim să fie cât mai frumoasă și cât mai colorată, în orice anotimp.

Însă cel mai mare impact asupra noastră, îl au florile de primăvară. Nu-i așa? Asta pentru că, după o iarnă mai mult sau mai puțin lungă, când totul în jurul nostru este alb, gri sau pământiu simțim nevoia de culoare. Nu degeaba este anotimpul în care natura renaște. E adevărat că există plante veșnic verzi, dar parcă nici acestea nu sunt suficiente pentru a ne scoate din amorțeala iernii. 

Ei bine, pentru a ne asigura că întreg spațiul exterior al casei va fi vesel și intens colorat la început de an, toamna trebuie să acționăm. 

Un lucru este sfânt și trebuie să ținem cont de el: nu putem planta orice, oricând și oricum! În acest sens, în ceea ce privește plantele de primăvară, acestea se sădesc în sol, toamna. Au nevoie de frigul iernii pentru a putea înflori cu succes și abundent. Tocmai din acest motiv bulbii lalelelor, zambilelor, narciselor, brândușelor, ghioceilor, muscarilor, irișilor etc. sunt denumiți bulbi de toamnă, deoarece se referă la perioada în care aceștia trebuie plantați.

Lalelele 

Putem spune că... după apariția primilor vestitori ai primăverii, care sunt firavii ghiocei, deja gândul ne zboară la lalele. Aceste minunății nu au cum să lipsească din grădinile iubitorilor de frumos! Pur și simplu. La fel cum nu ne putem limita doar la un soi sau două. E clar că spațiile exterioare au nevoie de multiple varietăți: de la cele clasice, la cele cu petale duble, franjurate, monocrome, bicolore, multicolore, până la cele pitice sau de tip parrot, Viridflora, Rembrandt, Fosteriana, Triumph și lista poate continua.



Lunile în care bulbii lor trebuie să cunoască solul în care se vor dezvolta sunt cele ale toamnei, adică: septembrie, octombrie, noiembrie chiar și decembrie! 

Oferiți-le locuri luminoase, însorite și fiți creativi la plantare. Așezați cu gust și simț estetic bulbii, în pământ. Îi puteți combina în funcție de culori și soiuri, astfel încât să aveți parte de un spectacol vizual incredibil, de invidiat. Întodeauna este bine să ai contraste în grădină. Dacă așezi unele lângă altele, plante în aceleași culori, sau asemănător nuanțate, nu vor ieși în evidență. Mai ales dacă vorbim despre plante din aceeași categorie, cum ar fi lalelele. Așadar, încercați să așezați unele lângă altele lalele în culori contrastante, simple sau Parrot, cum ar fi lalele Prince în combinație cu lalele Bastogne Parrot, sau plantați lalele cu petale duble, care au forme deosebite, cum ar fi lalelele Dance Line, în combinație cu lalele simple, cum ar fi Negrita. Automat vor fi în centrul atenției și se vor complimenta reciproc. Sau așezați un mix de lalele Rembrandt, lângă un mix de lalele simple, monocrome, iar în fața acestora unele pitice. Exemplele pot continua. De fiecare dată când veți planta soiuri în culori închise, intense, alternați-le cu unele albe sau în culori deschise, pastelate. Veți obține o imagine incredibil de frumoasă, de la care cu greu vă veți putea lua ochii.  

Una peste alta, esența acestui articol este că, TOAMNA se plantează BULBII plantelor care înfloresc primăvara și anume ai: lalelelor, crocușilor, ghioceilor, zambilelor, narciselor, etc.


                           



0