« Înapoi la pagina precedentă

Păr japonez - Hosui

Cod: 11907


Este un soi nou, o combinaţie perfectă între măr şi păr. Fructul este mare, de un galben-bronz la culoare. Pulpa galbenă are o aromă deosebită și este zemoasă ca para, pietroasă ca mărul. Pomul este viguros. Necesită ca polenizator soiul Nijisseiki, dar se polenizează şi cu alte soiuri de păr, cum ar fi: Williams sau Favorita lui Clapp.
 


Preț: 45 lei

  
Perioadă de plantare: februarie - aprilie / octombrie - decembrie


  
Perioadă de coacere:
aug - aug
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa pământului.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Părul preferă sol fertil, este rezistent la secetă, distanţa minimă de plantare: 2,5-3 m.



  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, în perioada februarie-martie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Păr Untoasa Diel

    Cod: 11208
    Fructele sunt mari, având forma lată, specifică perelor. Pulpa alb-gălbuie este topitoare. Gustul este aromat, cu un parfum mediu. Rodește sigur și abundent. Pomul crește viguros și fructifică...
  • Păr Hardenpont

    Cod: 11206
    Este un soi de iarnă foarte productiv, cu fructe mari. Pulpa este extrem de zemoasă, topitoare, dulce-aromată. Perele se pot depozita, până în februarie-martie. Sunt ideale pentru compot. Pomul este...
  • Păr Williams

    Cod: 11210
    Este un soi remercabil, cu fructe mari (160-220 gr.). Pieliţa este subţire, devine galben-pai la maturitatea deplină. Pulpa, alb-gălbuie este foarte fină, suculentă, dulce-vinurie, intens aromată...
1