« Înapoi la pagina precedentă

Păr japonez - Hosui

Cod: 11907


Este un soi nou, o combinaţie perfectă între măr şi păr. Este zemoasă ca para, pietroasă ca mărul. Fructul este mare de culoare galben-bronz. Pulpa este de culoare galbenă, cu o aromă deosebită. Pomul este viguros. Necesită ca polenizator soiul Nijisseiki, dar se polenizează şi cu alte soiuri de păr ca Williams, Favorita lui Clapp.
 


Preț: 45 lei

  
Perioadă de plantare: februarie-aprilie / octombrie-decembrie


  
Perioadă de coacere:
aug - aug
  
Cerinţe faţă de amplasament: Lumină, soare

  
Mărimea la livrare: puiet altoit de 2 ani

  • Groapa de plantare să fie potrivită pentru rădăcini, aprox. 60x60 cm.
  • Rădăcinile trebuie scurtate iar părţile deteriorate, rupte se îndepărtează.
  • Este foarte important ca punctul de altoi să rămână la suprafaţa pământului.
  • Puieţii proaspăt plantaţi trebuie udaţi foarte bine, iar pământul de la baza tulpinii trebuie puţin bătucit.
  • Părul preferă sol fertil, este rezistent la secetă, distanţa minimă de plantare: 2,5-3 m.



  • În primii 1-3 ani se aplică tăieri de formare a coroanei, din anul 4 se aplică tăieri de întreţinere şi de fructificare, în perioada februarie-martie.
  • Pentru fructificare mai bună se administrează anual îngrăşământ.
  • Dacă observaţi semne de boală la pomi adresaţi-vă unui specialist fitosanitar.

Produse asociate


Produse similare

  • Păr Arabitca

    Cod: 11201
    Este primul soi de păr dintre soiurile de vară, care se coace deja la sfârşit de iunie. Fructele sunt mici, cu formă specifică de pară, de culoare galben deschis. Este foarte zemos şi aroma...
  • Păr Williams

    Cod: 11210
    Este un soi cu fructe mari (160-220 gr.). Pieliţa este subţire, devine galben-pai la maturitatea deplină. Pulpa este alb-gălbuie, foarte fină, suculentă, dulce-vinurie, intens aromată. Cules proaspă...
  • Păr Williams roşu

    Cod: 11211
    Perioada de coacere este cu 5-10 zile înaintea lui Williams. La coacere deplină coaja are culoare roşiatică. Pomul este mediu viguros, fructele sunt zemoase, dulci. Se recomandă în primul rând...
0